Jak z auta odstranit psí chlupy

Asi každý, do se někdy pokoušel vyčistit auto po psovi se setkal s tím, že to je práce mnohem náročnější, než to na první pohled vypadá.

„Problém“ je v tom, že chlupy jsou „zapíchané“ v textilních vláknech, odkud je vysavač nemá šanci vytáhnout. Existuje na to ale jednoduchý trik: chlupy je potřeba z vláken vytahat ručně a až potom je vysát.

Použít se k tomu dá buď přímo nástavec na vysavač (kartáč s gumovými konečky), který jsem osobně zatím nikde nesehnal (popravdě jsem ho ale ani nesháněl) nebo samostatný gumový kartáč nebo podobný nástroj.

odstranovac psich chlupu z auta kostkaJá používám takovou silikonovou kostku, která původně slouží k vyčesávání chlupů ze zvířecích miláčků a která se dá zakoupit v chovatelských potřebách. S pomocí tohoto nástroje lze chlupy snadno vytahávat a průběžně je vysávat. Je to sice činnost časově náročnější, ale zato velmi účinná.

odstranovac psich chlupu z auta kartacPodobně lze použít i gumové kartáčky nebo dokonce gumové rukavice na mytí nádobí (čím „lepkavější“, tím lepší).

Pracovní postup je potom velmi jednoduchý:

  1. interiér auta narychlo uklidím a vyčistím tak, jako normálně
  2. odshora dolů (někdy jsou chlupy i ve strepnici) chlupy postupně „vyčesávám“ ven a průběžně je odstávám
  3. důkladně zkontroluju jestli někde něco nezůstalo, případné poslední chlupy vytáhnu a vysaju
  4. pokračuji v práci jako normálně (čištění všech škvírek, plastů, tepování, impregnace plastů apod.)

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *