Mytí auta metodou dvou věder (two bucket method)

Metoda dvou věder (kýblů), nebo v originále „two bucket method“ (často se používá zkratka 2BM) je úplný základ detailingu, nebo prostě jenom šetrného ručního mytí aut.

O co jde?

Při mytí využíváme dvou věder, v jednom máme čistou vodu a v druhé vodu se šamponem.

Mycí rukavici při mytí vždycky nejprve vyždímáme od nečistot ve vědru s čistou vodou, poté nabereme vodu se šamponem z druhého vědra, umyjeme jeden panel auta a opakujeme stále dokola, dokud není auto umyté celé.

Účelem je v prvním vědru z rukavice vždy dostat pryč maximum nečistot, abychom v druhém vědru nabrali už jenom čistou vodu se šampónem bez příměsi žádných kamínků, prachu a dalších nečistot, kterými bychom mohli při mytí poškodit lak.

„Vrcholnou“ verzí této metody je potom použití speciálních sítek (tzv. grit guard) na dně věder, která jsou navržená k tomu aby kleslou špínu udržela na dně tak, aby se při rozvíření vody (nabrání vody, čištění rukavice) znovu nezvedla a nedostala se tak zpět do rukavice nebo houby.

Fungovat lze ale i bez těchto sítek, základem je: špinavé auto → první vědro (oplach rukavice od nečistot) → druhé vedro (čistá voda se šamponem) → špinavé auto… a tak dokola.

Poprvé můžete být překvapeni, kolik špíny zůstane v prvním vědru a kolik v druhém (ideálně všechna v prvním a žádná v druhém). Pokud si představíte, že auto umýváte třeba 20x do roka a během mytí všechnu tu špínu z prvního vědra roztaháváte po laku, tak to už dokáže nějaké ty škrábance/škrábanečky na laku nadělat…

Video

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *